Nieuwsbrief december 2014

In het noordoosten van Frankrijk ligt de Alsace, een wijngebied met z’n karakteristieke dorpen en vakwerkhuizen, de steile wijngaarden en natuurlijk schitterende wijnen.

Maandspecial: Domaines Schlumberger

In het noordoosten van Frankrijk ligt de Alsace, een wijngebied met z’n karakteristieke dorpen en vakwerkhuizen, de steile wijngaarden en natuurlijk schitterende wijnen.

Het was in 1810 dat Nicolas Schlumberger 20 hectare wijngaard kocht, het begin van Domaines Schlumberger. Nu, ruim 200 jaar later staat Alain Beydon-Schlumberger aan het hoofd van dit familiebedrijf dat zich al die tijd heeft weten te onttrekken aan het cooperatie-systeem dat ook karakteristiek is voor de Alsace. Gelegen rondom het Premier Cru gebied Kitterlé bezit Schlumberger nu ruim 140 hectare.

Iedere druivensoort geeft hier zijn eigen “touch” aan de wijn. Fris voor Pinot Blanc, zacht voor Pinot Gris en aromatisch voor Riesling.

Deze maand bieden wij u deze pareltjes van de Alsace aan met een korting van 15%. Pinot Blanc, Pinot Gris of Riesling vanaf Nafl. 23,80.

A Grand Wine Tasting

Onze eerste Grand Winetasting was een daverend succes. Zo’n 130 gasten trotseerden de novemberbuitjes en genoten van de 82 wijnen die openstonden. Uit Frankrijk was Louis Blanchard overgekomen om gepassioneerd over zijn Maison du Sud te vertellen, “Caribbean Spicegirl” Helmi Smeulders verzorgde de charcuterie- et fromage-plankjes en Hermien en Marc van Curaçao Winery gaven uitleg over hun wijngaardproject bij Landhuis Hato. Na de proeverij kon men even bijkomen op ons Puro koffieterras. Het bleef nog lang gezellig aan de Caracasbaaiweg! Deze Grand Tasting gemist? Volgend jaar organiseren we het zeker weer!!

Champagne Bollinger

Met het einde van dit mooie jaar in zicht, is Servir Frais bezig haar kelder tot de nok toe te vullen met feestelijke wijnen om u optimaal te kunnen laten genieten van deze feestmaand. Champagne is daarbij onmisbaar.

Wijnhandel Servir Frais is de trotse importeur van het beroemde Champagnehuis Bollinger. Zij verhandelen per jaar zo’n 2 miljoen flessen en zijn daarmee een kleine, exclusieve producent. De druiven die gebruikt worden komen uit de Premier en Grand Cru gebieden rondom het dorp Ay, Bollinger’s thuisbasis. Na rijping op eikenhouten vaten ligt het aan de cuvée hoe lang deze nog in de kelders rijpt voor de flessen op de markt worden gebracht.

Naast de Special Cuvée (3 jaar rijping) en de Grande Année (5 jaar rijping) heeft Servir Frais de hand weten te leggen op één van de meest exclusieve champagnes van dit huis, Bollinger Extra Brut R.D. 2002. Deze Champagne is in maart 2003 op fles gegaan en is gedegorgeerd eind 2013, 10,5 jaar rijping op fles dus. In de neus krachtig en verfijnd. De wijn in deze champagne spreekt. In de smaak een levendige expressie met finesse en complexiteit. Een zeer vitale champagne die elk gerecht aankan. Geen wonder dat James Bond hem drinkt…

Nu verkrijgbaar bij Servir Frais voor Nafl. 399,= per fles.

Cadeau’s

Zin om uzelf, uw familie, vrienden of collega’s een blijk van waardering in de vorm van een goed glas wijn te geven? Of een bijpassende wijn voor uw kerstdiner? Servir Frais maakt geschenken op maat en geeft suggesties voor de ultieme wijn-spijs combinaties. Kom bij ons langs in de winkel voor advies op maat!
10.000!

Afgelopen week mochten we de 10.000ste klant in onze winkel ontvangen! Een fles bubbels als verrassing mocht uiteraard niet ontbreken. Op naar de volgende 10.000!!

Landhuis Klein Santa Martha

Op 1 november jl. opende Landhuis Klein Santa Martha te Soto haar deuren voor het publiek. Het uit 1700 daterende landhuis biedt nu vijf kamers met gebruik van het zwembad, een gezellige bar en een klasserestaurant. Velen hebben de weg naar deze verborgen smaragd op Bandabou reeds weten te vinden en uit eigen ervaring kunnen we u deze gelegenheid van harte aanbevelen. Een heerlijk ontspannen weekend weg, een borrel op het grote terras aan de voorzijde of een romantisch diner, met een goed glas wijn van Servir Frais in de hand, het kan allemaal!

Events

14 december | Rosé aan Zee @ Chill Beach Bar 1e kerstdag | gesloten 2e kerstdag | geopend van 12.00 – 16.00 uur 28 december | Côte de Zest 31 december | Bollinger Pagaraparty 12.00 uur